Päivällä otin kotipihassa eteenmenoharjoituksia. Meillä on kohde (kosketuskeppi), jota kohti Jimmy lähtee käskystä juoksemaan. Jimmy näki kun vein kohteen kauaksi eteenpäin ja sitten seuraamisesta lähetyksiä kohti kohdetta. Jimmy lähtee ihan onnistuneesti eteenpäin, suorastaan yrittää vähän jo ennakoida. Tässä kohdin sanoin seuraa ja käännyttiinkin kohteestamme pois päin. Yritin tällä viestittää että luopumalla saa eli jos yrittää ennakoida ja lähteä eteenpäin ilman käskyä käännän heti seuraamisen suuntaa. Vaikeus oli lähinnä palkaamisen ajoittamisessa, siinä vaiheessa kun Jimmy on laukannut jonkin matkaa se jo helposti kääntyy minuun päin että riittääkö. Tässähän minun pitäisi ajoittaa naksu ja palkkaus ennen kuin se ehtii kääntyä. Ja nyt näissä päiväreeneissä en läheskään aina ehtinyt. Välillä heitän pallon palkaksi ja välillä juoksen itse perään kohteelle palkkaamaan.

Lopuksi otettiin muutama liikkeestä maahanmeno ja viimeisenä luoksetulo maahanmenosta. Mukavasti meni.

Illalla lenkillä mentiin koulutuskentän ohi mielessä tietysti pieni treeni. Vein ensin eteenmenokohteen aika kauaksi kentän keskelle, niin että Jimmy kyllä näki mihin vein sen. Sitten otin muutaman liikkeestä maahanmenon ja tästä vasta seuraamista kohti kohdetta. Yllättäen sanoin eteen ja jes,Jimmy lähti laukkaamaan kohti kohdetta. Juoksin perään ja sain palkattua ennen kuin se ehti kääntyä ja vieläpä aika pitkän laukkapätkän jälkeen. Otettiin toinen samanlainen, mutta nyt keskityin pysähtymään itse niin kuin kokeessa kuuluu paikoilleen käskyn jälkeen ja heitin Jimmylle palkaksi pallon.

Sitten yritettiin A-estettä, mutta Jimmy ei millään halua ylittää sitä. Leveämmällä a-esteellä se koko liike sujuu ihan mainiosti, mutta kun siirryn tämän jyrkän esteen eteen, ei Jimmy halua edes yrittää. En tiedä sattuuko Jimmyä johonkin, kun se on sen yli mennyt ja siksi sillä olisi siitä kammo. Tänä kesänä siitä on päästy yli noin 6 kertaa mutta ei ikinä samalla kertaa uudestaan. En siis aio tuhlata energiaa nyt tähän esteeseen, kun se on ihan selvästi kauhistus Jimmylle. Ja sekun aina haluaa antaa kaikkensa. On meillä paljon muutakin treenattavaa....lopuksi otin muutaman suoran luoksetulon, että meille jäisi hyvä mieli ja ne onnistui ihan kohtuullisesti.