Tänään heti aamusta jälkimetsään, ensimmäiset metsäreenit tänä vuonna.

Jimmy pääsi aloittamaan esineruudusta. Ruutu oli helppo, noin 15 x 45 m kokoinen ja sinne oli viety kaksi esinettä. Jimmy lähti heti työskentelemään intoa puhkuen ja löysi nopeasti Petterin vauva-tossun. Huomaan aina kun Jimmy löytää esineen, sen häntä alkaa heilua kun se havaitsee sen. Nyt hännän heiluessa huusin hienoa ja Jimmy tuli innokkaasti esine suussaan. Palkkasin koiran ja Jimmy tuntui olevan tosi tohkeissaan. Nyt uusi lähetys ja toinen esine löytyi aivan oikean takamerkin kohdalta, nyt Jimmy poimi oma-aloitteisesti esineen ja lähti tuomaan sitä minulle, puolessa välissä ruutua kehuin Jimmyä ja sieltä tultiinkin esineen kanssa tanner tömisten.

Jimmyn mennessä autoon oli Elviksen vuoro kokeilla jäljestyksen alkeita. Tein sille viime viikolla pienen jäljen ja kokeilin lähteekö se siitä itsekseen seuraamaan hajuvanaa, mutta harjoitus ei oikein onnistunut. Jälkeenpäin totesin, että Elviksellä on vielä niin lyhyt koulutushistoria, ettei se vielä osaa etsiä eikä tiedä hajuvanan tuottavan palkkioita. Nyt suunnittelin aloitusta siis tarkemmin ja Elvikselle oli nyt tehtynä lyhyt jälki jonne viljelin makkaraa. En joka askeleelle, mutta metrin välein ehkäpä. Elvis eteni jäljen loppuun asti ja lähes kaikki makkarat tuli syötyä. Oli tosi jännä seurata, kuinka se etsi sitä makkaraa ja meni välillä siksakkia jäljen päällä. Mutta päästiin siis jäljen loppuun ja Elvis itseensä tyytyväinen. Seuraavaksi tein virheen, vein Elviksen ahneuksissani suoraan jälki 2. alkuun ja Elvis kyllä lähti heti nenä maassa etsimään makkaraa, mutta kakkahätä yllätti kesken matkan ja se hiukan häiritsi keskittymistä ja nenätyöskentelyä.....nyt ei päästy jäljen loppuun kuin minun aloitteestani. Olisi kannattanut lopettaa harjoitus siis heti siihen ekaan jälkeen, mutta tein Elviksestä tosi monta hyvää huomiota jatkokoulutusta ajatellen. Ensinnäkin se oli heti autosta otettaessa tosi innokas ja näytti että se tietäisi jotakin kivaa kohta tapahtuvan. Toiseksi se ei näyttänyt kaipaavan lainkaan muita koiria vaan innoissaan pystyi tekemään töitä metsässä. Eli olen melko varma, että muutaman ykkösjäljen kaltaisen harjoituksen jälkeen tämä homma lähtee toimimaan. Ja muutama kuukausi elämän kokemusta lisää, niin johan mennään :-)

Nyt Jimmyn vuoro jäljestää. Janalla otti takajäljen ja jouduin kutsumaan koiran sieltä pois. Siitä Jimmy sitten lähtikin onnistuneesti oikeaan suuntaan. Löydettiin 5 keppiä kuudesta ja työskentely parani loppua kohti. Tein pari suorakulmaa jäljelle ja ensimmäisessä Jimmy meni vauhdikkaasti ainakin viisi metriä kulman ohi, sitten kiersi ison silmukan kunnes jälki taas löytyikin. Toinen suorakulma meni jo paremmin. Eli tästä on hyvä jatkaa....