Tänään taas päätin edistää tokoiluamme ja reenit lenkin päätteeksi Kangasalan automuseon parkkiksella.

Aloitin ruutuharjoituksista; kävin ensin tekemässä ruudun valmiiksi ja laitoin taas kosketusalustan sinne ruudun keskelle. Ensimmäinen lähetys olikin siis vain tarkistusta siitä. löytääkö koira ruudun pelkällä ruutu-käskyllä. Jimmy lähti eteenpäin käskyn kuultuaan, mutta lähtikin suunnistamaan ihan vikasuuntaan, odotin ja ruudun kohdalla se tajusi että siinähän se ruutu onkin vasemmalla puolella, meni ruutuun ja jatkoin harjoitusta kokonaisena liikkeenä, joka sivulle tuloineen onnistui hyvin. Nyt seuraavaksi koira jo tiesi ruudun sijainnin ja otin pelkän lähetyksen ruutuun, palkkasin sinne. Kolmannessa lähetyksessä poistin kosketusalusta ruudusta ja katsoin kuinka koira sijoittuu ruutuun, täydeltä matkalta lähetys ja huusin koiran ruudussa ollessaan maahan, lähemmäksi mennessäni huomasin että Jimmy oli aivan ruudun etureunalla, eli sijoittuminen ruudun keskelle ei aivan onnistunut. Tämän jälkeen otin vähän lähemmältä etäisyydelta vielä muutaman ruutuun lähetyksen ja tavoite oli vain saada koira sijoittumaan oikeaan paikkaan ruudussa ilman alustaa. Tämän jälkeen vein koiran autoon hetkeksi lepäämään.

Oli Elviksen vuoro kouluttautua. En ole vielä päättänyt, että kirjaanko tänne blogiin myös Elviksen harjoitukset, toisaalta Elvis harjoittelee joka päivä, mutta vain lyhyitä pätkiä kerrallaan, että toistaiseksi taidan vain mainita Elviksen, jos se jotenkin liittyy Jimmyn reenailuun. No tässä välissä Elvis kävi tekemässä hieman kontaktiharjoitusta hihnassa, kävellen sivullani ja naksuttelin sille kontaktista oikeassa paikassa. Tehtiin semmonen minuutin parin pätkä ja meni hyvin. Elvis autoon ja taas Jimmyn vuoro.

Nyt Jimmyn kanssa kaukokäskyjä. Otin ihan täydelta matkalta aina yhden siirron ja palkan, kunnes alkoi taas takkuamaan seiso-käskyn kohdala. Sanoin seiso, eikä tapahdu mitään. Sanon uudestaan ja koira nousee istumaan. Tulin siis lähemmäs koiraa ja otettiin tätä seiso-käskyä pienemmällä etäisyydellä. Lopuksi onnistunut siirto täydeltä matkalta, ja tähän piti äkkiä lopettaa nämä kaket, ettei ne taas jumiintuisi kokonaan. Huomenna pakko taas palkata näissä tosi hyvin.

Lopuksi yksi metallinouto sekä pätkä seuraamista, joka sisälsi liikkeestä istumisen. Metallissa Jimmy toi esineen hiukan naheesti muttei pudottanut sitä kertaakaan tuodessaan ja liikkeestä istuminen meni hyvin.